Vrijdag 1 mei 2009

Terug programma

ARRIERE COURS - La Bande asbl

Schrift, theater, installatie

Vrijdag 1 mei – 13:00 – 19:00

La Bande vzw zal tijdens Micronomics een installatie/performance voorstellen die tot doel heeft om over de verborgen kantjes van de wijk waar het Festival plaatsheeft «live» een verhaal te schrijven, te lezen, op te bouwen, te interpreteren.

Minuut na minuut zullen ze de gebeurtenissen uitvinden die samen het sociaaleconomische lappendeken van de wijk vormen, een rijkdom die niet alleen te zien maar ook te horen zal zijn. Hoe gaan ze te werk ? Een publieke schrijver neemt nota van de gebeurtenissen die hij zich in de loop van de dag inbeeldt. Bodes zullen de nota’s die de schrijver her en der heeft achtergelaten verzamelen om ze vervolgens te gaan uitdelen aan de «oogstcentrale ».

Onderweg zullen ze de nota’s luidop lezen aan de voorbijgangers. In de oogstcentrale visualiseert een beeldend kunstenares de boodschappen die de schrijver haar minuut na minuut toestuurt door middel van een installatie die deze fictieve namiddag in de wijk zal uitbeelden. De installatie - als feestelijk eindresultaat van deze performance - zal een rijk portret geven van deze door de officiële economie miskende activiteit.

Nelly Framinet, Sophie Cocheteux Depraeter, Sophie Jaskulski, Rémi Pons et invités

zie foto’s door Lieven Soete