Vrijdag 1 mei 2009

Terug programma

EEN MICROMARCHÉ IN BRUSSEL?

MicroMarche is de plek waar micro-initiatieven aansluiting vinden bij een publiek.

Instant, zonder al te veel financiele en administratieve belemmering, is MicroMarche een plaats waar ontwerpers en artiesten direct objecten en diensten bij het publiek kunnen testen en verkopen. De plek zal een «markt» zijn die 2 à 3 maal per week gehouden zal worden. MicroMarchands die willen professionaliseren vinden hier ook werkruimte en contact met het «lokale-economie-loket» en een netwerk van ondersteunende instanties en instrumenten.

Gedurende een TESTFAZE van september 2007 tem december 2008 werd MicroMarche 55 maal gehouden onder de brug aan het Zuidstation, tijdens het Recyclartfestival en op de Nieuwe Graanmarkt. 135 Kandidaat Micro- Marchands meldden zich aan, een legaal kader werd uitgewerkt en vanuit de drie initiatiefnemende organisaties Beursschouwburg, Overmolen en City Mine(d) werd tijdens het Micronomics Festival 2008 de cvba Urban Product boven de doopvont gehouden.

Nu volgt een PILOOTFAZE. Micro- Marche zoekt een eigen gebouw waar het samen met een brede coalitie van MicroMarchands en stedelijke actoren haar verhaal probeert waar te maken. Op 1 mei beginnen we er aan iedereen mag meedoen!

 
 
 

www.micromarchemidi.be

 
 
 


MicroMarchéMidi2007
envoyé par micronomics

 
 
 

PDF - 206.4 kB
Flyer MicroMarché à télécharger