Vrijdag 1 mei 2009

Terug programma

MOVE FOR A DAY - David Helbich

Lokale wegomleiding, verplaatsen van werkruimtes

Move For a Day

Donderdag 30 april Van de 5 Blokken tot Dansaert

Vrijdag 1 mei, Zaterdag 2 mei -verslag in beeld en woord Point Doc - Festivalcentrum

Stel je voor dat in je buurt op een dag plots alles van plaats verandert. De kinderen gaan bij de bakker op school, de bakker bakt zijn broodjes in een chique galerij, de galerij exposeert in de ruimtes van een vluchtelingenorganisatie ...

Op 30 april ruilen een aantal organisaties, winkels, instellingen en micro-initiativen voor een dag hun werkruimte. Klanten, leerlingen en publiek nemen een nieuwe route om te geraken waar ze willen zijn. Of wie op weg was naar de ene plek, maakt onverwacht kennis met de andere.

Op speelse manier wil dit project de aanwezigheid van parallele stedelijke, sociale en economische activiteiten zichtbaar maken en lokale verbindingen stimuleren. Op een kleine plattegrond zijn de locaties in kaart gebracht. Meer informatie volgt.

U bent van harte uitgendodigd om op 30 april zelf een kijkje te komen nemen. Op 1 en 2 mei kan je het het effect van deze move op de buurt bekijken in de Point Doc. (Photographie: Virginie Debauche, Video: Zoé & Tea Indymedia).

http://davidhelbich.blogspot.com

Move For a Day - plan

Move For A Day - with: HALFenHALF, LinkBrussel/Camelia, OKNO, Richbond Meubles, Maison de Quartier Rive Gauche, BRUT Architecture, Sahin Meubles, Kicot moving team, Cyclo

PDF - 1.6 MB
Move For a Day - info, stories, times